"ASSALAMUALAIKUM WBT...BLOG INI ASALNYA DARI BLOG KOLEKSI RESEPI, YG BERMULA DARI BUMI SAKURA DAN SEKEMBALINYA KE BUMI KELAHIRAN... SEGALA RESEPI HASIL DARI OLAHAN DIRI SENDIRI DAN SUAMI TERCINTA, JUA RESEPI ASAL BONDA YG DISAYANGI DAN TEMAN-TEMAN BLOG YG DIKASIHI...BLOG NIH KHAS BUAT RUJUKAN DIRI SENDIRI, ANAK-ANAK, SAUDARA-MARA DAN TEMAN-TEMAN TAULAN...TERIMA KASIH"

Followers

April 27, 2009

DAPUR KU CUTI UTK SEKETIKA

Salam Buat Semua...

Sekitar 2 Minggu Nih Tuan Rumah Ada Menerima Tetamu...
Dari M'sia...
So...
Sekitar Waktu Nih Sekiranya Ada Kelapangan Kite Akan Cuba Update Ape2 Patut...
Sekiranya Tak Berkesempatan Hope Boleh Lah Ya
Tuan...Puan...Saudara...Saudari...
Sapu Sawang Dan Seangkatannya Tu... 
Arigatou Ne...
Ja Mata...

April 25, 2009

ROTI PURI


...Roti nih wat utk sarapan... Sedap dan simple... Wat pon cepat... Tapi kite ade sikit menderhaka resepi... hehehe... Cilop resepi nih dari umah Ummi Kuantan... dan asal dari Yatiezaini@MYR... Mekasih ya buat kedua-duanya coz sudi kongsi resepi yg simple nih... Suke...suke... Cepat masak cepat leh ngap... Halal ekk akak ummi kite C&P je resepinyer tu plak...

Bahan:- (12 - 14 biji)
  • 2 cwan tepung gandum
  • 1 sudu kecil yis mauripan
  • 1/2 sudu kecil garam
  • *3 sudu makan minyak masak (aishah ganti ngan butter, lebih rangup)
  • *2 sudu makan gula * (blh kurangkn jika x suka manis)
  • 175 ml air panas
  • *40-50ml air
  • minyak utk mengoreng

Cara-cara:-
  1. Satukan bahan bertanda (*) n panaskn ..kacau sehingga gula hancur n tutup api
  2. Satukan tepung n yis .. gaul
  3. No. 1 dimskkn kedlm no.2 .. dan digaul dgn mgunakan garfu .. sehingga bercampur shj.
  4. Dgn menggunakan tangan gaul adunan mjadi spt ~ breadcrumb~
  5. Tambah air sedikit2 . adun hingga x melekat kat tgn n mjadi doh
  6. Biarkan doh selama 30 minit. Pastu bolehlah doh dibahagikan kpd 12 bahagian
  7. Canai doh nipis cam karipap / duit 50sen
  8. Siap utk digoreng.
Tips mengoreng : mgoreng mgunakan api yg kecil dan sederhana shj .. org ckp kena pandai main api .. hehe .. kalau guna api yg besar akan menyebabkan roti nih x naik kembong ...masa menggoreng hendaklah disimbah2 kan minyak ke atas roti ni .. bila dah mengelembOoong baru ler diterbalikan ..

April 24, 2009

SUZUKI MASAK 3 RASA

Berasap2 lagi, baru siap masak

...Suzuki ni rupe & rasa dia tu ada ler ala2 siakap (dah mmg anak beranak pon) so kat pasaraya kat tempat kiteorg jarang sgt ade... Biasa kalu kiteorg pi pasar basah baru dapat jumpe... 

...Tapi semalam masa merayau kat Apita tu(sbnrnye takde plan pon nak beli ikan), terpandang ler ikan nih... Harga murah betui dan masa nak beli tu tak silap ade 5 ekor ikan suzuki ni yg saiz tu berbeza2... 

...So kite ckp kat hubby, amik yg kecik je lah, kuali kite tu pon bukan beso mane pon... tp hubby kata harga dia sama je kecik or beso...so ape lagi kite suh amik yg paling beso ler, alang2kan... bior ikan tu ku potong 2 jer nanti... Alhamdulillah rezeki... dah dapat ikan segar & beso plak tu yg pasti dpt lg ngan harga murah... dlm kepala dah terbayang leh wat masak 3 rasa... 

...So nih kite masak sebahagian je potong dua... mkn 1/2 nih pon leh siap duk merantah lg... 1/2 lg tu wat lauk esok plak...

sblm disiram kuahnya

April 23, 2009

MAGURO a.k.a AYAM LAUT GORENG KICAP

...nih ikan maguro goreng kicap cam ayam n3 sblm nih...

...Hehehe... Sori ekk lama noi tak update, dek kite gatai noi pi mengodeh blog nih sekali abis ko gadget2 ngan link korang semua... huhuhuhuuu... sib baik tak runtuh terus jah blog nih... disebabkan nih maka kena ler merajinkan diri pi hias2 & carik2 balik link nyer tu... Ahaks...

....Al-kisah nak jadik citer... pasal ape kite panggil ikan maguro nih ayam laut dek dulu masa mula2 sampai nippon nih... beli ler ikan nih coz cam nampak best je... tanye hubby nak wat camne, dia cakap... biasa org mkn mentah, ekkkk... tak lalu ler tekak kite, lg2 dgr 'mentah' so kite godeh gak wat sambal tumis... Masa tu plak kebetulan plak Kak Onie mai, so langkah kanan ler mkn tengah ari sama2... dah siap makan baru ler duk citer2 pasal sambal tu...mati2 dia ingat ape yg dimakan tu ayam... hihhihihiii... tertipu gak ekk...

...Nih kalu org yg suke makan sashimi kompen boikot haku... ahaks... coz nih ikan mahal yg org jepun or org mane2 duk mkn ikan mentah tu suke makan... Kan akak hana kan...kan...ampun...

...so dek baki bahan perap tu ade lagi...so kite wat sambal kicap sikit...

Bahannya
  • ikan maguro
  • 2 s/b kicap manis
  • 1 s/b kicap mee
  • 1 s/b kicap masin
  • 2 s/b sos tiram
  • 1 s/b serbuk bwg putih
  • 1 s/b olive oil
  • 1 s/b serbuk halia
  • 1 s/k pati ayam
  • garam
  • minyak

Caranya
  1. Gaul semua bahan diatas kemudian masuk ayam perap 2-3 jam atau masuk dlm esboz esoknye baru goreng.
  2. Goreng ngan minyak banyak sehingga masak. Siap utk dihidang.
  3. Baki bahan perap tu kite tumis ngan bwg merah+ bwg putih tuk jdk kuah...main campak2 je...

April 21, 2009

MARBLE CAPPUCCINO CHEESE CAKE

...Jemput makan...

...Nih wat ptg semalam... Hasil dari adunan resepi dari buku jepun ngan resepi sifu cake utara, akak linda@kaoricake... Mekasih ya akak atas resepi dan tips2 sblm nih, alhamdulillah sekarang kite dah makin faham sikit ragam cheese cake ni...

...Hohohoo... cam bagus je... kalu korang nak tau masa nak buat nih dalam ati risaunyer tu 'toksoh' kate ler kot2 tak m'jadik, almaklum ler gatai noi nak m'marblenye... tp Alhamdulillah hasilnye tak mengecewakan... dan kombinasi rasa cappuccino ngan cheese tu mmg best... yg best my laling pon ckp cam gitu... terubat ler penat2 kite kat dapur tu...ahaks...

...Anakku Aqil plak tak senang duduk coz tau umminyer wat ciskek, jap2 tanye... 'ummi dah boleh mkn ke?'... kalu tanye nak makan ciskek atau nasi?... yg pasti mesti jawabnye, 'ciskek dulu pastu baru mkn nasi'... So masa potong semalam 1/4 dah sekali ngap kat dia... Nih jwbnye sok2 kena wat lagi ler...hahahaha...

...Yuk layan resepinyer ya...

Bahannya
  • 250gm cream cheese
  • 100gm gula halus]tekak kiteorg mmg kurang manis
  • 90-100gm sour cream
  • 100ml fresh cream
  • 1 s/k esen vanilla
  • 1 s/k jus lemon
  • 2 biji telur
  • 2 s/b tepung jagung
  • 1 s/t emulco cappuccino
  • 1/2 s/t emulco coklat

Caranya
  1. Panaskan oven 160 darjah.
  2. Pukul cream cheese bersama gula hingga sebati.
  3. Masukkan sour cream pukul lagi hingga rata. 
  4. Kemudian masukkan telur 1 by 1 dan pukul lagi. Masukkan jus lemon dan vanilla.
  5. Masuk fresh cream dan pukul lagi hingga pekat.
  6. Masukkan tepung jagung dan pukul lagi, hingga sebati dan tapis.
  7. Bahagi kepada 2 bahagian dan satu bahagian taruk emulco.
  8. Masuk yg warna plain terlebih dahulu ke dlm loyan saiz 6 inci diikuti yg ada pewarna emulco, selang seli hingga habis.
  9. Goyang sedikit utk ratakan dan loret guna lidi.
  10. Bakar pada suhu 160 darjah selama 35 minit dlm bekas yg ade air panas. (taruk dlm loyang saiz 8inci yg ada air panas).
  11. Bila masak, biar seketika dalam oven selama lebih kurang 15-20 minit dan simpan dalam peti sejuk sekurang2nya 3 jam sebelum dihidang.

...sebelum dipotong...

DONAT MACCHA

...hias ngan coklat(comot), gula dan fresh cream...

Salam Semua...

...Nih le menu bekpes kiteorg... Wat malam tadi, hubby yg siapkan dohnya dan kite duk bentuk2... Nih xperiment hubby ler, katanye nak try wat perisa maccha... Pastu dalamnye nak taruk cream... Dak aqil siap ckp nih donat aiskrim... ape2 je ler... krim tu kite wat dari fresh cream dan taruk perisa mocca ngan gula sikit... kengkawan ade cadangan ke camne nak wat cream kat dalam roti nih... kite tak arif ler... 

...Yuk layan resepi & gambonye yer...

Bahannya
  • 400gm tepung roti
  • 70gm mentega
  • 36gm gula
  • 17gm susu tepung
  • 7gm garam
  • 1 biji telur
  • 220ml air suam
  • 4g yis
  • 1 s/k pelembut roti [kite tambah]
  • 1 s/k bread improver [kite tambah]
Caranya
  1. Masuk semua bahan dalam BM. Lepas 1 jam setengah,keluarkan doh dan bentuk ikut citarasa dan intinya terpulang ya. Kite buat guna inti kacang hijau. 
  2. Lepas siap bentuk ler cam donat tu...boleh gak wat roti biasa,letak inti biar seketika dan bolehlah digoreng atau dikukus atau pun dibakar. 

...sebelum dihias...

April 20, 2009

SUP AYAM SIMPLE & AYAM GORENG KICAP

...Nih semua menu org tak de selera... dek batuk & selsema kiteorg satu family tak kebah2 lagi so kiteorg layan menu nih plak... dah lama gak ler kite tak wat sup nih... mau bertambah nasi,  mkn pepanas tu... cuma hubby kite tambah lagi air asam...


...Sup nih ler antara menu yg mak kite bikin time2 kite tak sihat kecik2 dulu... wat pon simple je... yuk kite tgk bahannya...

Bahannya
  • 1/2 kg  ayam
  • 1 s/k rempah bonda
  • 1 s/k pati ayam [tak taruk pon tak pe bergantung kepada kesegaran ayam]
  • 3 ulas bwg merah ] dimayam
  • 1 inci halia ] dihiris
  • 1 s/k serbuk lada hitam ]bergantung
  • garam
  • air
  • minyak

Bahan Tumis
  • 4 kuntum bunga cengkih
  • 1 inci kuit kayu manis
  • 3-4 biji buah pelaga

Caranya
  1. Rebus ayam bersama pati ayam hingga agak2 empuk. Ketepikan.
  2. Dalam kuali, tumis bahan tumis dan bawang merah serta halia hingga wangi. 
  3. Masukkan no 2 ke dalam no 1. Hidupkan api no 1.
  4. Masuk rempah dan lada hitam serta garam. Masak sehingga mendidih dan ayam empuk.
  5. Siap.


...So sup tadi kiteorg lawan lak ngan ayam kicap nih... 

Bahannya
  • 1/2 kg ayam ]bersih dan potong kecil
  • 2 s/b kicap manis
  • 1 s/b kicap mee
  • 1 s/b kicap masin
  • 2 s/b sos tiram
  • 1 s/b serbuk bwg putih
  • 1 s/b olive oil
  • 1 s/b serbuk halia
  • 1 s/k pati ayam
  • garam
  • minyak

Caranya
  1. Gaul semua bahan diatas kemudian masuk ayam perap 2-3 jam atau masuk dlm esboz esoknye baru goreng.
  2. Goreng ngan minyak banyak sehingga masak. Siap utk dihidang.

...Kat Nagaoka nih tulip dah start dah...
...selingan je nih...
...lagi foto akan dimasukkan di...
...http://aqilma.blogspot.com/...

TAMAGOYAKI with SOUSAGE


...Tamagoyaki ku masih lagi tak pass... kena byk pektis lagi nih... kali nih saje je taruk sousage tu...

KARI SARDIN


...biasa sardin tu kite masak sambal biasa je... yg nih pon sambal gak tp kite taruk serbuk kari sikit + garam masala..sedap juga ler... lain dari biasa... hehehe... utk tekak kite tau...tekak korang kite tak tau ya... so layan je bahan2 yg mai campak2 nih...

Bahannya [anggaran tau,terkurang tambah sendiri ya]
  • 1 tin sardin saiz kecik
  • 3 ulas bwg merah ]mayam
  • 1 ulas bwg putih ]ketuk
  • 1 s/k halia serbuk }
  • 1 s/k garam masala }satukan jadi pes
  • 1 s/b serbuk kari daging }
  • 1 s/k lada kisar ]kitenyer pedas }
  • 1 s/b tomato sos

Caranya
  1. Tumis bwg merah & putih hingga wangi, kemudian masukkan pes  dan goreng hingga pecah minyak. 
  2. Masukkan sardin dan goreng rata, tambah air asam jawa sekiranye perlu dan diikuti sos tomato.  Goreng seketika dan siap utk dihidang.

April 15, 2009

AWARD !!!


...Design by Hubby... 
...So kite nak kongsi ngan semua teman2 Blog dan Fotopages...
...Jua pengunjung2 Blog yg tak seberapa nih...
...Harap2 sudi2lah ya angkut & gantung kat umah ya...
...Buat kenang-kenangan dari Bumi Sakura ni...

MARBLE MOCCA SPONGE CAKE WITH CHOC


...Sebenarnya bikin kek nih utk hanami m'sia nyer tapi cancel lah plak dek hujan dah start so takde reseki tuk hanami ler nih...

...Yg nih takde deko beria coz tetiba je ari nih suhu cam sejuk, coklat ganache tu plak tak spoting tui ari nih ngan kite... tak sampai berapa second dah beku...huhuhuuu... nasib le...

...So dari membazir so kite kasi ler kat kawan kat sini... kiteorg dah tak lalu nak mkn kek dah... kecuali ciskek boleh lg... ahaks...

April 13, 2009

MENU HANAMI + LEPAK UMAH KWN

...CMC + stoberi...
...WELCOME TO OHSATO LAB...

...Semua nih menu tuk hanami & welcome party hari ni... hubby request wat kek coklat ngan stoberi... tapi kan, kite rase cam tak cun ahh deko kali nih... layan je ahh... pasni kite & anakda nak pi lepak umah akak naha... ja mata...

...Puding nih dah pernah buat sblm nih,tp kali nih versi guna apa yg ada...
...sib baik jadi, buat merajuk kes derhaka resepi haru...
...puding nih pun utk party tu gak...
...belang2 tu t'rapat ler plak...

...nih tak sempat nak deko, utk akak naha...

...nih menu sarapan kiteorg + hubby nak bwk g party hanami tu...
...so kite masak ler xtra utk sekitar 15 org...
...konon2 ler nak perkenalkan masakan org M'sia...
...hope diorg boleh mkn ler...

...nih lauknye, sambal ikan tongkol a.k.a katsuo + bilis...
...gambo nasi lupe nak snap...

...timun & telur...

April 11, 2009

DAGING GORENG MERAH



....Resepi utk menu nih dah pernah masuk sblm nih...tp kite C & P balik kat sini... utk mudahkan korang tgk... Menu nih wat bekal pi nengok sakura... hehehehe... rancangan last minute, pergi pon dah dekat magrib... kelam kabut sekali, lepas solat kat hotel... bergegas ke koen tu... parking kete jauh tau, siap kena amik bas lagi... Org2 yg datang plak punya ler ramai... parking kebanyakkan penuh... sib baik ler kiteorg dapat gak parkingnyer...

....Kiteorg nih jarang travel or jenjalan memana malam2 tp dek konon2 nak amik gambo pemandangan malam sakura di bwh bulan penuh, paksa gak ler diri... sekali haru betuiiiii...uhuhuhuuu... tu ler kelam kabut nyer pasal, konon2 dah tak tertinggal ape2... sblm nih kat Kanazawa kaki 3 tertinggal dlm kete... tp kali nih nyer citer plak kepala kaki 3 tertinggal kat umah... huwaaaaa... so takde ler sangat rakaman malamnye...  

...Lepas balik pusing2 tgk sakura malam tu kiteorg lepak hotel mkn nasi ngan menu kat atas tu... Hari nih kiteorg sambung balik ronda2 koen tu... semalam sakura kembang penuh hari nih dah start gugur, cantik betui ler dan mane2 yg tak kembang semalam hari nih dah kembang mekar... hehehhee...panjang plak n3 kali nih... semua view insyaAllah akan di masuk  kat SINI, bergantung kerajinan daku...hehehee...

Sumber : Bonda

Bahannya
  • 500gm daging ]dipotong nipis 
  • 1 inci halia ]*
  • 1 biji bwg besar (nak kuah byk leh taruk lebih) ]* dikisar
  • 1 ulas bwg putih ]*
  • 2 sudu lada kisar (bergantung)
  • 1 keping asam keping
  • gula/gula melaka/nisan
  • kicap secukupnya
  • garam
  • minyak

Caranya
  1. Masuk semua bhn kisar,cili,daging dan asam keping ke dalam kuali. Hidupkan api,masak sehingga garing.
  2. Setelah garing,masukkan minyak dan biar sehingga minyak panas kemudian masuk garam, kicap, guladan gaul rata. Goreng sehingga minyak sebati dgn rempah dan rempah garing. Siap.

April 7, 2009

AWARD dari AnaWahid




...Dapat award cun nih dari Akak AnaWahid... Mekasih ya...labiu...lenkali leh kasik lagi ya... So dgn besar ati nye kite panjangkan award nih utk teman2 blog, teman2 fp dan buat pengunjung blog kite yg tak seberapa nih... Sudi2 yg angkut & gantung kat umah memasing...

April 6, 2009

PIZZA + KEK PISANG


...Hubby ckp ptg nanti nak ke Universiti sat... So kiteorg pon bikin pizza versi xpress bkn nak mkn pon tapi nak kasi kat Akak Naha & Family... tp gambo yg dah siap dibakar tak sempat nak snap dek siap je terus kuar... hehehehe...takut org tertunggu2 nak keluar plak lps kiteorg ato tu...

...Kali nih kiteorg wat versi tuna lada (made in m'sia-yg pedas tu) + jagung... hope Akak Naha & Family suke... just simple... Doh & bahan2 topping tu seperti biasa hubby yg sediakan... kredit utk my laling...

...Thanks utk Akak Naha gak coz susah je kasi kek pisang... sedap tau ngan manis2 buah tu... dah mmg kiteorg tak lalu nak mkn manis2... Ape2 pon, hope nanti ade masa ler kite wat projek kite tu ya... hehehhe....

...Resepi BM nih sblm nih dah pernah masuk...tp kite C&P balik kat sini... Hasil dari doh nih dapat 3 biji pizza... tp kite canai 1 biji je, lagi 2 biji kite bekukan... senang bila nak mkn esok2... ngeh...ngeh...

Sumber : Buku Manual Breadmaker

Bahannya
  • 2 sudu kecil yis
  • 2 sudu besar gula
  • 400gm tepung roti
  • 1 1/2 sudu kecil garam
  • 250 ml air suam
  • 2 sudu besar skim milk
  • 2 sudu besar minyak masak

Caranya
  1. Masukkan semua bahan dalam breadmaker ikut turutan.
  2. Set utk buat pizza selam 50 minit.
  3. Setelah siap,keluarkan dan bahagi kepada 3 bahagian dan biarkan seketika.
  4. Panaskan microwave dengan suhu 180 darjah.
  5. Canai doh sehingga diameter lebih kurang 25 cm. (dpt 3 biji)
  6. Cucuk doh dengan garfu.
  7. Sapu sos pizza dan letak topping ikut citarasa.
  8. Akhir sekali tabur cheese parut cam dalam gambar.
  9. Bakar pada suhu 180 darjah selama 17-20 minit.
  10. Siap utk dimakan.
pss...gomen akak naha lupe nak amik gambo sosnye tu...tp wat sendiri pon boleh gak tau...

Taraaaa...kek pisangnye...gebukan...

April 4, 2009

ROTI JAGUNG+TUNA MAYONIS

Slps dibakar

...Nih menu panas2 tuk dihidang pada tamu yg nak mai belajo pasal iPhone... Nagaoka dah demam iPhone skrg nih...

...Menu nih idea hubby gak... dia yg rajin nak wat...kite just tolong je... sedap juga kombinasi topping kat atas tu... tekak kite ahh,.. para tetamu tak tau ler...

...So seperti biasa resepi doh tu leh tgk sini... dan topping tu just jagung + mayonis + tuna...

Sblm dibakar

NEW YORK CHEESE CAKE


...Kek nih kite wat mlm tadi...kejap je nak wat tu...so ngan badan tak sihat,ape yg cepat+sedap tu mmg suke noi...Kek nih sebenarnye terlebih garingnye...

...2-3 ari lepas dah pernah wat,rupe pon lawo... tp ade xciden... so rupe kek tak dpt diselamatkan... takde rezeki nak msk sini ler tu...

...Sblm ni wat kite taruk perisa blueberry...tp kali nih kite wat layer matcha (teh jepun) kat atas tu... tapi tak rasa mane pon matchanyer... hehehe kena tukar nama ler kot, New York + Japan Cheese Cake kot...

...Dan seperti sblm nih resepi keknyer, kite amik dari buku resepi cheese cake jepun nye... Dan kali nih pon mmg malas noi wat base dia...so base tu kalu korang nak wat...wat ler seperti cheese cake lain2 tu ya... hehehe...

Bahannya (kite wat 1/2 adunan guna loyan 6inci)
  • 500gm Cream Cheese (suhu bilik)
  • 150gm Gula
  • 200gm Sour Cream (pd yg duk nagaoka kalu nak wat leh cari kat apita ya)-nih kite beli 1 cup tu dlm 90ml so 10ml tu pepandai ler nak tambah susu cair ke,fresh cream ke...
  • 2 biji telur (suhu bilik)
  • 2 s/b tepung jagung
  • 1 s/b lemon jus
  • 2 s/k vanilla esen (diorg guna vanilla yg dikikis dr ape tak tau,ade gambo je)

Caranya
  1. Pada nak wat base seperti biasa. Buat bhgn bwh tu dl.
  2. Pukul cream cheese ngan gula hingga rata, bila rata tambah sour cream. Pukul rata lagi.
  3. Masuk teruk 1 by 1 dan pukul rata. Pastu tambah lemon ngan vanilla. Gaul rata.
  4. Masuk tepung dan pukul seketika hingga sebati, kemudian tapis  ke dalam bekas yg ada base tadi.
  5. Bakar pada suhu 160 darjah selama 1 jam hingga 1 jam 10 minit secara berendam air panas. Kalu wat 1/3 adunan adjust ms dlm 35-40minit jer ya... (tips kalu dah nampak garing bhgn atas terus tutup oven.)
  6. Sejukkan 3 jam sblm dihidang.

LAYAN TEKAK ORG TAK SIHAT

Kake Udon...
Kake Soba...

...Lepas hubby solat jumaat semalam kiteorg pi kedai soba kat Ojiya lebih kurang 10km dari universiti hubby...nih le pestaim kiteorg pi sini...kredit utk Akak Naha & Abg Mus coz kasi petunjuk!! petunjuk!! hehhee...kasi tunjuk arah ke situ...

...Aishah ngan aqil mmg layan kake udon ngan soba je coz kiteorg mmg kena pantang ngan tempura...terutama aishah ler...almaklum duk batuk kong...kong lagi... Hubby walaupon batuk ade lagi tp dia layan je ngan tempura soba (lupe lak nak snap gambo mknn dia...)...

...Cdgnye pas mkn tu nak pi tgk tempat ikan kap...coz aqil suke noi,umminye pon suke...hehehhe...tpkan kiteorg ade projek nak wat coz ade tetamu nak mai...so next time ler jwbnye...

April 1, 2009

NASI LEMAK + AYAM GORENG BWG PUTIH



...Menu utk sarapan pagi, tgh ari + malam kot... ahaks... Kite tak sedap badan noi ari ni... Semalam tak leh tido dek kong...kong...yg berpanjangan... So layan je ahh ekk resepi ulang tayang... resepi sempoi nih leh tgk sini... Resepi ayam tu kite guna tepung cap nona, so cara2 tu ade kat belakangnye just kite tambah garam sikit + serbuk kunyit...

There was an error in this gadget