November 11, 2008
IKAN BAKAR & AIR ASAM
...Sesekali pekena ikan panggang air asam mmg masyuuuuuuk...
...Lagi2 lak sesejuk nih...
...Balik je ryoko kali nih dlm umah suhu turun 14 darjah dari 19 darjah...
...Nak buat ape2 pon cam M, nak duk kat kotatsu je rasenya...
...Tapi anak kite, nih jenis tak duduk dia...
...Kite bungkus je ngan baju 3-4 lapis...
...Opss, dah melalut dah nih. Jom layan resepi sempoi nih...
Bahan Ikan
2 ekor ikan aji ]bersih dan kelar
sedikit garam
sedikit kunyit
sedikit serbuk bwg putih
Caranya
1.Salut ikan ngan semua bahan lain.
2.Panggang hingga masak. Siap.
Bahan Air Asam
1 biji tomato ]*
1/2 biji bawang besar ]*potong dadu
2-3 biji cili kecil ]hiris halus
1 s/b asam jawa ]bancuh ngan 1/2 cwn air
2 s/b jus limau nipis/lemon
sedikit garam
sedikit gula
perasa ]tak taruk pon
Caranya
1.Campur semua bahan dlm satu bekas, gaul rata dan biar seketika.
2.Siap utk dihidang.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
>> memang masyuk pun kalau pekena...:-d
to jeff...
:D betui tu...
suhu dh turun ye kak aisyah,lepas ni mesti asyik lapor je kan....
ikan bakar air asam menu diet yg sesuai....yumm..yumm..
to siti mariam...
tak yah tunggu lepas nih sekarang pun duk lapo je...
Post a Comment