...dek tekak ku tak lalu nak mkn benda2 berlemak & seangkatan tu...so ari nih tuk mkn tgh ari kiteorg layan air asam+ikan aji bakar(gambo ikan tak amik)...bahannye lebih kurang ngan yg sebelum nih buat cuma caranye lain sikit...tu yg warna cam pink2 sikit tu...
Bahannya
- 2 biji tomato
- 1 biji bwg besar
- 1 s/k pati katsuo/belacan
- 1 cwn air asam jawa
- 5 biji cili padi ]terpulang nak taruk byk mana
- garam
- gula
- sedikit jus lemon
Caranya
- Potong dadu tomato dan bawang. Bahagian dlm tomato diasing.
- Campurkan bahan dalam tomato bersama ngan semua bahan lain dan kemudian kisar sehingga hancur.
- Masukkan dalam bekas yg ada tomato dan bawang dadu tadi. Kacau rata. Siap.
No comments:
Post a Comment