...Supnyer tu bahan n caranya cam kat bwh dan bahan2 sayur n seangkatan tu leh ikut selera masing2 ya...ala2 steamboot gitu...
Bahan Sup Miso
- 20 gm kombu (rupa dia cam daun pandan yg dah disimpul)
- 2 liter air
- 40 gm ikan katsuo parut
- pes miso secukupnya
Caranya
- Panaskan kombu bersama 2 liter air sehingga mendidih dan air bertukar berwarna kehijauan.
- Keluarkan kombu dan masukkan katsuo parut. Biar sehingga katsuo tadi lembut dan air mendidih kembali.
- Padam api,tapis (taruk sehelai kertas penapis dalam penapis) ke dalam periuk nabe utk mendapat air yg jernih.
- Kemudian masukkan pes miso secukupnya. Siap utk dididihkan bersama bahan2 lain.
2 comments:
sedapnyerrr tgk sup dia....
teliur sgt2 dah ni
ermm weekend ni harus terjah sama itu kedai jepun!
to shima
harus...harus tu....hehehe...
Post a Comment