Huhuhuuu...
Lama noi tak bikin Okonomiyaki nih...
Sejak balik jepun, nih ler baru nak panas enjin buat plak...
Lama noi tak bikin Okonomiyaki nih...
Sejak balik jepun, nih ler baru nak panas enjin buat plak...
Sblm nih kat jepun dah taruk resepi...
tapi tuk memudahkan korang...
ku CnP kat sini balik...
tapi tuk memudahkan korang...
ku CnP kat sini balik...
OKONOMIYAKI
Bahannya
- 100gm tepung gandum ]kat sini tepung yg siap tu ada,tp ade serbuk penaik yg tidak dipasti sumbernye
- 1/2 s/k serbuk penaik
- 1 biji telur
- 100ml air
- sedikit garam
- sedikit gula
- 1 s/k pati ikan katsuo/pati bilis
- 250gm kubis ]disagat halus ]jgn kurang nanti rasa dia tak best
- sedikit sakura ebi/udang baring
Bahan topping
- sos okonomiyaki
- mayonis
- nori hancur
- parutan ikan katsuo/ikan aya
Caranya
- Gaul semua bahan sehingga sebati.
- Sapu sedikit minyak pada kuali, buat cam lempeng.
- Terbalikkan serta goreng sampai masak.
- Siap utk ditopping (caranye ikut kat SINI ya)
3 comments:
itu la Aishah nak beli kat sini tpg utk tako pun tak berani sbb tak gheti nak baca tulisan kanji tu heheh
to Chik Mimi
itu ler... ari tu hubby pernah tgk yg kat KLCC tp diorg dah tutup kandungan...yg diorg terjemah tu blm tentu ditil...
Dtg dapur Aishah...jamu mata dgn nasi ayam dan makanan jepun ......
re;tk wish besday anak2 .
Post a Comment