"ASSALAMUALAIKUM WBT...BLOG INI ASALNYA DARI BLOG KOLEKSI RESEPI, YG BERMULA DARI BUMI SAKURA DAN SEKEMBALINYA KE BUMI KELAHIRAN... SEGALA RESEPI HASIL DARI OLAHAN DIRI SENDIRI DAN SUAMI TERCINTA, JUA RESEPI ASAL BONDA YG DISAYANGI DAN TEMAN-TEMAN BLOG YG DIKASIHI...BLOG NIH KHAS BUAT RUJUKAN DIRI SENDIRI, ANAK-ANAK, SAUDARA-MARA DAN TEMAN-TEMAN TAULAN...TERIMA KASIH"

Followers

October 3, 2009

Aqil Masuk Wad!!

Salam semua...

...Dah lama tak bersiaran nih... Lagi2 sejak balik dari hospital... Mood kuren terus... Huhuhuhuu... org sakit dah sihat org sihat plak yg rasa sakit... almaklum ahh nunggu org sakit nih camne...

...Asalnye demam aqil disebabkan dek tonsilnye tu bengkak... Pi ler sebuah klinik swasta kat sini... ada ahh dikasi antibiotik... Lepas 2 hari dak aqil dah ade tanda2 cirit birit... Masuk hari ke 4 antibiotik tu dah abis tapi demam dak aqil ni masih teruk... So kite bawak ler pi hospital kerajaan plak... Dah kat hospital kerajaan plak di kasi lagi antibiotik... Walaupon dah ckp dah amik antibiotik sblm nih... Haku yg tak tau nih kasik je ahh... Masuk ari ke 8 demam dak aqil nih 38.9 darjah... tengok dah lemah lesu je... dek selera mkn takde pastu lak mlm sebelum tu 2 kali muntah semua isi perut yg dimakan ciput tu + ngan cirit birit tak renti2... aduhai, ciannyer anak ummi...

...So ptg 30hb Sept dalam kul 5.30 ptg bwk gak pi bhgn kecemasan... Dah jumpe doktor + ngan lawak kadak dak aqil tu... doktor kasi ler 2 pilihan sama ade nak duk spital or balik... kalu balik mmg kena minum air + mkn banyak... sbb bdn dia kering... haku ckp baik ler duduk spital coz kat umah dia tak mo mkn kalu duk spital nih kurang2 diorg masukkan air... Dalam kul 9.30mlm tu masuk ler dak aqil nih ngan umminyer sekali ke wad 6EF...huhuhuhuu... meraung budak tu kena taruk jarum kat tangan...

...Check punye check diorg syak antibiotik yg punye halnyer... T'salah antibiotik + terlebih dos kot... Alhamdulillah skrg dah beransur baik walaupun selera makan dia masih lagi kurang... Sib baik ler tak jadik ape2 kat anak haku nih...

Hari ke 2

Hari ke 3


Pd 2hb oct...
Horai...!!!horaiii...!!!
Doktor cakap dah boleh balik...
Punyanye manis senyum...
Jap lagi nak cabut jarum...

Semua jururawat dia salam, punyanye happy dapat balik umah tokmi... Sib baik ler masih kat m'sia kalu idop... haru den nak berkomunikasi ngan para2 jururawat nippon nih...

5 comments:

kak ina kl said...

salam..makin kurul dak aqil ni akak tenguk...keciannya...biasalah tu bdk-bdk nak membesar byklah cabaran yang perlu kamu hadapi...

balik ke sana bila?cik abg nak gi ke belum?

Nina Suria said...

salam aishah

kesiannya aqil, kena duduk spital. Pasti mama lenguh kan?? teringat taim anak2 kakmOn dok kuar-masuk spital kena asthma. Memang penat fizikal dan mental

zanaz said...

hai aisyah, cian kat aqil...semoga aqil cepat sembuh yek...mama kena kuat selalu....take care tau.

Ummi said...

Salam Aishah, alahaiii sian Aqil n mamanya jugak..duk sambung raya kat hospital rupanya..Moga Aqil cepat sembuh dan mama dia dtg mood nak masak2 semula..Sabar bnyk2 eh..insyaAllah xda apa2 tu.. :D

Aishah@Ariffin@Aqil said...

to kak ina kl
salam kembali akak...ada ahh akak ngan anak2 sakit nih...

to Nina Suria
salam kembali...betui akak, bile kenang2 balik baik kite yg sakit dari anak yg sakit...

to zanaz
mekasih akak...

to Ummi
salam ummi...huhuhuuu nak wat camne...tp bukan sakit berat pon...dia tak merenget cuma tak lalu mkn je...n cirit birit tak renti2...air pon x nak minum...so baik duk wad...senang doktor nak awasi...

There was an error in this gadget