"ASSALAMUALAIKUM WBT...BLOG INI ASALNYA DARI BLOG KOLEKSI RESEPI, YG BERMULA DARI BUMI SAKURA DAN SEKEMBALINYA KE BUMI KELAHIRAN... SEGALA RESEPI HASIL DARI OLAHAN DIRI SENDIRI DAN SUAMI TERCINTA, JUA RESEPI ASAL BONDA YG DISAYANGI DAN TEMAN-TEMAN BLOG YG DIKASIHI...BLOG NIH KHAS BUAT RUJUKAN DIRI SENDIRI, ANAK-ANAK, SAUDARA-MARA DAN TEMAN-TEMAN TAULAN...TERIMA KASIH"

Followers

February 15, 2010

Sayonara Bumi Sakura...!!!

Assalamualaikum wbt...
Buat Semua Sahabat2...
Teman2 Siber...


Pada 12hb Feb 2010...
Barang2 kami selamat tiba di perlabuhan Niigata...
InsyaAllah sampai lebih kurang sebulan dari tarikh di atas...
Korang jgn tertipu ekk...
Barang kiteorg yg ade kat atas 3 petak kayu kat depan tu jek tau...
Lain tu tumpang masuk gambo...



Nih plak kete kami yg kena gantung plat sementara...
Nak drive g ato ke perlabuhan Niigata...
Dah ler ari nganto nih yuki a.k.a salji menganas...
Mekasih buat Abg Din & Kak Gino ya, coz mengiringi kami...


So... Dalam masa 2-3 hari nih dengan perkakasan yg minima, dengan suhu sekitar 1-4 darjah... kite masak sesimple mungkin... Lagi pon mood nak masak pon dah menjunam terus, dek penat mengemas & seangkatannya... Rumah yg kami duduk skrg nih akan diserah pada 22hb nanti, dan sebelum itu byk menda nak kena clear... basuh... sental... ganti dan seangkatannya... Kat nippon nih kalu masuk semua cam baru...kuar pon kena semua kena baru...

18hb Feb nanti plak ada org yg akan datang gantikan "tatami" a.k.a tikar jepun... so kami akan keluar dari rumah ini pada tarikh tu dan akan menumpang di rumah Abg Mus & Akak Naha sehingga selesai urusan penyerahan rumah serta tiba waktu keberangkatan kami ke Tokyo dan seterusnya pulang ke M'sia...

Semoga Allah permudahkan dalam segala urusan kami... Doakan kepulangan kami... Dan sepanjang waktu pindah dan seterusnya masuk rumah di M'sia... Dengan ini kite istiharkan dapur kite .::Koleksi Resepi::. akan cuti seketika sehingga masalah internet di M'sia nanti settle dan dapur ku kembali beroperasi sepenuhnya... InsyaAllah kiranya ada kelapangan kite akan ziarah umah blog teman2 ya... Terimakasih kerna sudi singgah n tinggalkan komen...

...Sayonara Bumi Sakura...

11 comments:

ZaiY said...

beshnya dpt bawa blik keter. smga semua berjln lncar..duk mana nanti?

suhaila said...

Salam...
Before balik, jom makan2 kat Saize etc....

Aishah@Ariffin@Aqil said...

to ZaiY
kete biasa je akak...mekasih...insyaAllah kami akan duk kuantan coz suami keje kat pekan.

to suhaila
Salam kembali...
InsyaAllah...nanti kite maklumkan kat abg kite...

fuzidss said...

bestnya main salji

Aishah@Ariffin@Aqil said...

to fuzidss
tang main mmg best...

Jasmeen said...

uwaa...sedeynyerrr...akk dulu bila tiba nak balik...x mo balikkk....uwaa..nangis bengkak2 mato.....

Aishah@Ariffin@Aqil said...

to Jasmeen
iye ker? kite nak balik cepat2...tak sanggup sejuk noi thn nih...ahaks...tak sempat ngan sakura nih sodeh gak ler...

sisanizu said...

kak aishah dh nk blk msia ke..sy akan terbang ke sana 6 mac nnt.kursus seminggu kat sagamihara city, kanagawa.. sy tak tau langsung di mana dan macam mane keadaan di sana.he he..bersalji ke tak ..dekat ke ngn narita airport

kak ina kl said...

salam aishah..wah seronoknya dapat bawak keta dari sana..akak tumpang gembira akhirnya suami kamu dah habis belajar kat sana..

nanti datang ke kay ell bagi tau ek..

Fiza Nordin said...

salam aisyah...wah dah nak balik ke tanah air ye...alhamdulillah..selamat kembali & semoga segalanya dipermudahkan oleh NYA...

shima27 said...

salam kak aisyah..
bestnyaa dia dah blk dok kuantan ruapnya!! punyalaa lama x jenguk akak tup2 dah blk bermaustautin dah kt sini..huhuu jeles2 best jek tgk org len yg blk masia for good..dah settle down....ermm doakan kita cepat blk gak yerkk xmo dah dok sini lelama :(

There was an error in this gadget