"ASSALAMUALAIKUM WBT...BLOG INI ASALNYA DARI BLOG KOLEKSI RESEPI, YG BERMULA DARI BUMI SAKURA DAN SEKEMBALINYA KE BUMI KELAHIRAN... SEGALA RESEPI HASIL DARI OLAHAN DIRI SENDIRI DAN SUAMI TERCINTA, JUA RESEPI ASAL BONDA YG DISAYANGI DAN TEMAN-TEMAN BLOG YG DIKASIHI...BLOG NIH KHAS BUAT RUJUKAN DIRI SENDIRI, ANAK-ANAK, SAUDARA-MARA DAN TEMAN-TEMAN TAULAN...TERIMA KASIH"

Followers

October 22, 2008

SEMPERIT MARBLE



Sumber :
FP Hanieliza

Bahan
280 gm butter
130 gm gula kastor
270 gm tepung ros/tepung biskut
70 gm tepung jagung
70 gm tepung kastad >> kite taruk tepung jagung juga
1 s/k coklat emulco
hirisan badan [hiasan]

Cara
1.Gaulkan butter dan gula sehinga sebati.
2.Masukkan tepung gandum dan jagung yg telah diayakkan sedikit demi sedikit.
3.Bahagikan adunan pada 2 bahagian.
4.Campurkan coklat emulco pada 1 bahagian manakala 1 lagi dibiarkan adunan asal.
5.Gunakan acuan samperit bunga cina dan pamkan adunan coklat dalam loyang angaran 3 cm.
6.Pamkan adunan asal bersebelahan doh coklat yg telah diletakkan dalam loyang.
7.Letakkan hirisan badam sebagai hiasan.
8.Bakar dalam oven suhu 170'C selama 12 - 15 minit.
9.Bila sejuk simpan dalam balang kedap udara.

No comments:

There was an error in this gadget