"ASSALAMUALAIKUM WBT...BLOG INI ASALNYA DARI BLOG KOLEKSI RESEPI, YG BERMULA DARI BUMI SAKURA DAN SEKEMBALINYA KE BUMI KELAHIRAN... SEGALA RESEPI HASIL DARI OLAHAN DIRI SENDIRI DAN SUAMI TERCINTA, JUA RESEPI ASAL BONDA YG DISAYANGI DAN TEMAN-TEMAN BLOG YG DIKASIHI...BLOG NIH KHAS BUAT RUJUKAN DIRI SENDIRI, ANAK-ANAK, SAUDARA-MARA DAN TEMAN-TEMAN TAULAN...TERIMA KASIH"

Followers

May 20, 2009

TAG dari Akak Asma

Kite kena taggggggggg!!! Dalam malas & rajin nih kite wat ler gak... Ape2 pun mekasih AKAK ASMA coz m'tag kite... korang lak siap lah ya... pasni u all lak...

When was your engagement?
4hb Oct 2003

When is your marriage anniversary?
4hb Dis 2009, insyaAllah dah nak masuk tahun ke 6

How long you know your spouse?
Camne ekk...Kenal hampir 3 tahun (dlm masa sama aku mmg menci kat dia nih), lepas dah abis study n keje kejap, start dating meting...tak sampai 1/2 thn kiteorg b'tunang...2 bln pastu kawin...dah jodoh katakan... pada sape2 yg belum kawin jgn benci sesape tu sesangat tau kan jdk cam haku...ahaks...

How long did you date before you got engaged?
Kat atas dah jwb

Where did you meet your spouse?
Kat kampus masa study dl

Do you have any children?
Yup... dikurniakan seorg putra hasil perkongsian hidup kami

Do you have any pets?
Masa zaman anak dara dulu pernah ler bela arnab, skrg takde dah... bela pokok bunga je. :D

Do you own or rent?
Skrg duk perantauan, menyewa ngan kerajaan jepun...duk tingkat 5, tarak lift kalu dah naik mmg malas nak turun

Do you live in the country,city/town?
Skrg Nagaoka, Niigata, Japan
Coming Soon Pekan, Pahang

What is your favourite activity you do together?
Internet & Window shopping

Do you have a favourite vacation spot?
Entah takde kot

How many siblings do you have including in-laws?
Kite ada 10 adik beradik, kite anak no2...yg dah kawin 3 (t'msk) & coming soon akan dpt 2 org anak sedara
Suami kite lak 5 org adik beradiknya...dia yg bongsu

What mosque do you attend?
Kat sini takde cuma ada musolla... khas tuk kaum adam...
last sekali pi, masjid tokyo

Is this the mosque you got married in?
Nop...kite kawin kat Ganu...Masjid Permaisuri, Setiu

What town is your current address?
Nagaoka, Niigata Shi, Japan 

Do you work or stay at home?
Sblm kawin dan lepas kawin ade ler keje kejap...lepas dpt baby dah tak keje... sesekali rindu gak...tapi dah lama tinggal dunia pekerjaan so kite dah tak kompiden daaaaa...so skrg dah jadik surirumah sepenuh masa, yg kerjanye tu mmg tak akan abis sampai bila2 walau pun kite nih mungkin akan kembali bekerja...ape nak buat menjaga amanah yg diberi...

Where did you go for your honeymoon?
Langkawi kot, tp mase tu dah basi ape...dah peknen 4 bln pon...hehehe...

Leave a piece of marriage advise.
Kena saling faham situasi pasangan, cuba utk tenangkan hati pasangan sekiranya m'hadapi sebarang masalah, jgn salahkan pasangan sekiranya berlaku sebarang kesilapan, kerna itu boleh melukakan hatinya dan yakin ahh setiap yg berlaku itu ada hikmahnya...dan yg penting sentiasa ahh bermaaf2an dan ianya perlu keiklhlasan dari kedua2 pihak...
(nih kite taruk yg akak asma sekali)
Kena saling bertolak ansur,sabar dengan karenah pasangan,pecaya antara satu sama lain dan sentiasa mendoakan pasangan dan keluarga kita agar terpelihara dari segala kesulitan dan kepayahan..yang paling penting kena ucapkan kata kata sayang selalu...kalau boleh masa suami nak keluar kerja kena antar kat pintu hingga dia hilang dr pandangan.yang penting kalau suami sedang marah buat tak tau aje..jangan dilawan atau dibantah..


Fuiihhhhh...ponat den...Ape2 pon hope akak asma puas ati ekk...So korang kat bawah nih dipersilalah ya...jangan malu2 jawab tag nih...

Akak Hana Kanazawa
Akak Jasmeen Shah Alam
Shima UK
Ros a.k.a Oniigiri Tokyo
Akak Inahar Ali
Akak Anawahid

...korang buat ya, jgn tak buat...lambat pon takpe...janji buat tau...

No comments:

There was an error in this gadget