"ASSALAMUALAIKUM WBT...BLOG INI ASALNYA DARI BLOG KOLEKSI RESEPI, YG BERMULA DARI BUMI SAKURA DAN SEKEMBALINYA KE BUMI KELAHIRAN... SEGALA RESEPI HASIL DARI OLAHAN DIRI SENDIRI DAN SUAMI TERCINTA, JUA RESEPI ASAL BONDA YG DISAYANGI DAN TEMAN-TEMAN BLOG YG DIKASIHI...BLOG NIH KHAS BUAT RUJUKAN DIRI SENDIRI, ANAK-ANAK, SAUDARA-MARA DAN TEMAN-TEMAN TAULAN...TERIMA KASIH"

Followers

October 21, 2008

BAYAM GORENG BUDU



Sumber : FP Hanieliza

Bahannya
500 gm pucuk paku (kite ganti bayam) ]potong dan bersihkan
3 urat kacang panjang (kite tak taruk)
2 s/b minyak
2 s/b budu

Bahan Tumbuk
50 gm ikan bilis
5 tangkai cili merah
10 tangkai ciliapi (kite titik je)
3 ulas bwg merah
1 ulas bwg putih

Caranya
1.Panaskan minyak dalam kuali ddan tumiskan bahan tumbuk sehingga wangi.
2.Masukkan sayur pucuk paku dan budu. (jangan masukkan garam sbb budu dah masin)
3.Kacau rata dan tutup kuali sebentar.
4.Hidangkan dalam pinggan bersama nasi putih.

No comments:

There was an error in this gadget