"ASSALAMUALAIKUM WBT...BLOG INI ASALNYA DARI BLOG KOLEKSI RESEPI, YG BERMULA DARI BUMI SAKURA DAN SEKEMBALINYA KE BUMI KELAHIRAN... SEGALA RESEPI HASIL DARI OLAHAN DIRI SENDIRI DAN SUAMI TERCINTA, JUA RESEPI ASAL BONDA YG DISAYANGI DAN TEMAN-TEMAN BLOG YG DIKASIHI...BLOG NIH KHAS BUAT RUJUKAN DIRI SENDIRI, ANAK-ANAK, SAUDARA-MARA DAN TEMAN-TEMAN TAULAN...TERIMA KASIH"

Followers

November 16, 2008

PIZZA MOZARELLA


Taruk minyak zaitun sikit

...Menu sarapan pagi td...
...satu adunan tu dpt 3 ketul, bikin malam tadi...
...tp sapo nak mkn bebanyak tu...
...so kite canai je 1 bhgn, lg 2 bhgn kite bekukan...
...1 bhgn tu kite taruk dlm esbox bukan bhgn beku (idea dr tv, hasil kajian org jepun)...
...so pg tadi keluarkan leh canai terus...
...sbb rupenye dah kembang elok...

So...nih ler hasilnya, lepas siap dibakar.

2 comments:

|| syazwaniadnan || said...

wahh.. rich ngan cheese ek pizza ni kak? sedapnye.. drooling.. guling2.. hehe

akk, kalo letak kt tempat sejuk beku tu xboleh eh? ape kate kajian org jepun tu? cerita la sket kak. hehe :D

Aishah @ UmmiAqil said...

to syazwaniadnan...
tgk rancangan tv diorg...diorg wat kajian macam2...
so yg plg lekat dlm kepala nih ha...
>>lepas wat dos pizza tu kalu nak makan terus masukkan dlm peti ais bhgn biasa dlm 30mnt,pastu baru canai.
>>tp kalu nak simpan,taruk kat beku...so bila nak mkn dos yg beku tu kena biar suhu bilik & bila dos tu lembut betui2 br leh canai.
SELAMAT MENCUBA!!!

There was an error in this gadget