Salam Muharram Semua...
...I'm back!!! Alhamdulillah, 15hb lepas kami selamat sampai di bumi sakura. Lepak 2 hari di Tokyo barulah kembali ke Nagaoka. Aktiviti 2 hari tu insyaAllah akan dimasukkan di N3 ryoko bila ade kelapangan. Sekarang dalam operasi utk sapu2 sawang & seangkatannya kat dapur kite nih...
...So layan je resepi sempoi ni. Sejuk2 ni, perut mudah noi minta makan. Buat nih pun tak sukat, main taruk je...
Bahannya
- tepung
- udang baring a.k.a sakura ebi
- secubit garam
- kubis ] dihiris halus
- sedikit serbuk penaik
- sedikit kapur makan
- 1 sudu besar susu tepung
- 1 sudu kecil minyak zaitun
- 1 biji telur
- air secukupnya
Caranya
- Gaul semua biar sebati.
- Goreng seperti cekodok biasa.
- Hidang bersama sos cili.
3 comments:
hem...balik kali ni tak sempat jum[pa ekkk, masing-masing sibuk. nasib baik le masih punya kesmepatan bergayut. psst...ucang baring ni ada orang panggil udang kepal.
to amaruszati noor rahim
mujur sempat gayut kan tp kempunan lg laaaa... nak tgk mak buyung tu...
iye ke udang kepal...pasni kalu org panggil camtu takde jakun sgt...
sedap wei cekodok udang tu ..
Post a Comment